Kosova

Zgjim Hyseni: Aleanca Surroi – Kurti dhe VV në emër të keqqeverisjes lufton UÇK’në

Zgjim Hyseni nga PSD ka thënë në emisionin Pressing në T7 se ekziston një aleancë mes disa pjesëtarëve të shoqërisë civile, dhe publicistit Veton Surroi dhe kryetarit të VV’së, Albin Kurti.

Hyseni shpjegon se keqqeverisja që ka ndodhur gjatë kohës sa në drejtim të vendit ishin liderët e UÇK -së, po shfrytëzohet për njollosjen e luftës.

“Unë kam pasur shkrime për këtë punë. Një pjesë e madhe e shoqërisë civile është e drejtuar në dy pole. Në atë në Surroit dhe grupit Koha. Si dhe në atë të VV’së e Albin Kurtit”, thotë ai.

“Unë sa isha pjesë e VV’së, kishim një qasje ndryshe nga LDK. Ne mbronim vlerat e UÇK’së”, thotë ai.

““Sapo filloi çkapja dramatike e shtetit” na tha Surroi fill pas publikimit të aktakuzës ndaj Presidentit Hashim Thaçi. Deklarata qëllimisht përmban adresim të ngatërruar. Rasti ndaj të cilit reagohet është aktakuza për krime lufte, kurse adresimi ka të bëjë me qeverisjen e pasluftës. Surroi nga VV e huazon thirrjen legjitimuese për ta goditur UÇK-në”, shtoi ai.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.