SRB-BIH-HR

Zatvoren saobraćaj oko Skupštine Srbije zbog „porodične šetnje“

Ispred Skupštine Srbije održava se “porodične šetnje” zbog čega je za saobraćaj zatvoren deo grada oko Trga Nikole Pašića. Reporterka N1 javlja da je zasutavljen saobraćaj ispred Skupštine u oba smera.

Kako je ranije najavio lider „Dveri“ Boško Obradović, učesnici povorke koja se održava na Međunarodni dan porodice, će prošetati centralnim gradskim ulicama, a kako N1 saznaje, oni će proći ulicom Kralja Milana i ka Kalemegdanu da bi, kako je Obradović rekao, pokazali „pravo lice Srbije“, a to je njeno „porodično lice“.

Okupljeni se protive usvajanju tri zakona Ministarstva za ljudska i manjinska prava – Zakonu o istopolnim zajednicama, o rodnoj ravnopravnosti i Zakonu o zabrani diskriminacije.

Obradović je novinarima, uoči skupa rekao da će se tražiti i da 15. maj, Dan porodice, bude proglašen neradnim danom.

Iz Državotvornog pokreta, koji takođe učestvuje u šetnji, navode da postoje grupacije koje prete da ugroze porodicu, aludirajući na homoseksualnu zajednicu.

Iz Ministarstva za brigu o porodici ukazuju da je ekonomski položaj ljudi taj koji ugrožava pronatalitetnu politiku i to što je ljudima teško da usklade rad i porodicu.