EKONOMI

“Z-Mobile” i refuzoi 20 ofertat e Telekomit për vazhdimin e partneritetit

Kanë përfunduar pa sukses negociatat gjashtëmujore të Telekomit të Kosovës dhe kompanisë “Z-Mobile” për vazhdimin e partneritetit, që mes shumë polemikave, akuzave dhe proceseve hetimore e gjyqësore ka zgjatur 10 vjet. Drejtuesit e Telekomit kanë njoftuar, të martën, se kontrata me “Z-Mobile” është shkëputur.

Ishte ndërmarrja publike që ka insistuar që të vazhdohet bashkëpunimi mes tyre. Këtë e dëshmon letra e Telekomit dorëzuar “Z-Mobiles”, ku në drejtim të kësaj të dytës janë bërë 20 oferta, por që janë refuzuar, shkruan sot “Koha Ditore”.

“Z-Mobile” në përgjigjen e saj ka propozuar ofertën që fitimi për të, të jetë 67 për qind, e për Telekomin 33 për qind, por që është refuzuar nga ndërmarrja shtetërore. Po ashtu, ka kërkuar qasje në raportin financiar të përgatitur nga kompania “Mazars”.

“Insistimi i Dardafonit për ta pasur raportin financiar të Telekomit të përgatitur nga ‘Mazars’ është i pakuptimtë dhe i paarsyeshëm, sepse është e drejtë legjitime e secilës palë afariste që për nevojat e veta të kërkojë ekspertizën e jashtme profesionale; Ekspertiza ‘Mazars’ ishte e porositur vetëm nga Telekomi, andaj nuk kishte asnjë detyrim që tërë ekspertizën t’ia ofrojë në dispozicion as Dardafonit dhe as kujtdo tjetër”, thuhet mes të tjerash në letër.

Shfaq më shumë

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

//usounoul.com/4/3473483