Rajoni

Vuçiqi thotë se frikohet nga konflikti i superfuqive në Ballkan

Kryetari i Serbisë Aleksandar Vuçqi ka thënë se ekziston frika nga konfliktet për shkak të interesave të kundërta të fuqive të mëdha në rajonin e Ballkanit, transmeton Koha.net.

Ai, siç njofton portali “veçernje novosti”, ka thënë se Serbia mund të bëhet mik i dikujt vetëm kur është e dobët, kur e shkel veten dhe vetëm pasi të kërkojë falje çdo ditë.

“Kam frikë të madhe nga e gjithë ajo e ligë mbi këtë pjesë të Evropës. Me heshtje e pa bërë fjalë kemi pasur kujdes të mos i rrezikojmë serbët jashtë kufijve të vendit tonë. Jemi përpjekur të mos i sjellim në ndonjë situatë të palakmueshme. Duhet ta ruajmë paqen. Ekziston frikë e madhe nga konflikti për interesave shumë të kundërta të superfuqive dhe për këtë arsye askush nuk mund të parashikojë se çfarë do të ndodhë pas 15 – 20- ditëve të ardhshme”, ka thënë ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.