SRB-BIH-HR

Vučićev megafon Vulin nastavlja sa širenjem mržnje: Srpski narod osuđujete za genocid i priznajete Kosovo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, danas je ponovo kritikovao vlasti Crne Gore i izjavio da Rezolucija o Srebrenici, usvojena u crnogorskom parlamentu, osuđuje srpski narod za genocid.

  • Priznati lažnu državu Kosovo, a držati lekcije Srbiji o miješanju u unutrašnje poslove Crne Gore, može samo onaj ko je došao na vlast na talasu srpskog otpora, a poslije izglasao Rezoluciju o Srebrenici koja srpski narod osuđuje za genocid – ocijenio je Vulin, prenosi Beta.

On je kritikovao najviše premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, aludirajući da su došli na vlast uz pomoć pokojnog mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohija Radovića.

Pozvao ih je da u ime države Crne Gore potpišu Temeljni ugovor sa SPC.

  • Ako je Crnoj Gori do boljih odnosa sa Srbijom, neka bar sama odluči da poštuje mišljenje svojih građana srpske nacionalnosti i neka ih ne tjera da priznaju genocid kojeg nema. A ako i to ne može ili ne smije sama da odluči, neka Crna Gora potpiše sporazum sa SPC. Mitropolit Amfilohije je bar toliko zadužio i Bečića i Krivokapića ili se i taj dug vraća samo sa odobrenjem EU, kao i kineski kredit za auto-put – naveo je Vulin.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore saopćilo je danas da Rezolucija o osudi genocida u Srebrenici nije usmjerena ni protiv jednog naroda i države, a ponajmanje protiv srpskog naroda i Srbije. Ministarstvo je navelo i da je „neprimjereno i krajnje pogrešno da se crnogorski građani srpskog nacionalnog predznaka, iznova tretiraju kao pripadnici i briga Srbije“.