Srpski

VUČIĆ: NA KOSOVU PREDSTAVLJAM SMERNICE, A NE KONAČNI PLAN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će 9. septmebra u Severnoj Mitrovici predstaviti smernice i pravce državne politike prema Kosovu, ali ne i plan za konačno rešenje, jer on još ne postoji.

Vučić je tokom obilaska Kliničkog centra Srbije, odgovorajući na pitanje novinara N1, rekao da će se 9. septembra obratiti narodu u Severnoj Mitrovici, kada će i predstaviti smernice i pravce koje država Srbija planira prema Kosovu, ali ne i plan, koji, kako je rekao, još nema.

Kazao je i da je Slobodan Milošević na Gazimestanu verovatno imao dobre namere da zaštiti srpske interese, ali da se to dobrim delom pretvorilo u svoju suprotnost.

“Moja namera je da ljudima govorim ono što ne vole da čuju, što nije lako da čuju”, rekao je Vučić, ali je i dodao da mu je cilj da Srbija u ispunjenju svojih ciljeva bude mnogo uspešnija, i da sačuva mir i budućnost postizanjem održivog rešenja.

Kazao je da već od sutra počinje da radi na svom obraćanju narodu na Kosovu, te da će verovatno nešto više znati posle razgovora u Briselu, a pred put u Kinu, SAD i susret sa indijskim potpredsednikom u Beogradu.

“To što ću reći sutra na Kosovu, nadam se, da će moći u vrednosnom smislu da važi i za 50 i za 100 godina, a ne da to pojedu neki izbori ili TV emisija”, dodao je on.