Kuriozitet

Volkswagen shpërblen deri në 9 mijë euro përdoruesit e makinave me naftë. Ja arsyeja

Volkswagen  dëshiron të zgjerojë stimulimet e tyre për tregti tek pronarët e automjeteve më të vjetra në të gjithë Gjermaninë, duke zgjeruar kështu programin përtej 15 qyteteve më të ndotura të vendit.

Në Gjermani kompania është nën presion të madh për të shmangur ndalimet e benzinës në qytetet kyçe dhe tashmë kanë filluar të ofrojnë stimuj tregtarë për konsumatorët të cilët janë gatshëm të hedhin modele më të vjetra të naftës në favor të atyre më të reja dhe më të pastra.LEXO EDHE:

Sipas një zëdhënësi të Volkswagen, komiteti i bordit të kompanisë po shqyrton një program stimuli në mbarë vendin për automjetet dizel Euro 4 ose Euro 5. Një vendim zyrtar pritet të dalë këtë javë, shkruan Klan Kosova.

Në Tetor, gjigandi gjerman i prodhimit të automjeteve tha se do t’u ofronte blerësve një stimulim nëse ata janë dakord të lëviznin nga makina të pajisura me motorë Euro 1 deri në Euro 4.

Tani, kompania po konsideron shtrirjen e stimujve të tregtisë në të gjithë vendin, ndërsa detajet ende janë duke u përpunuar, por se skenari më i mundshëm dhe që pritet të ndodhë është VW të paguajë deri në 9 mijë Euro.