SRB-BIH-HR

Vlasnici Newcastlea poručili navijačima: Ne oblačite se kao Arapi na utakmicama

Novi bogati vlasnici Newcastlea koji su klub preuzeli prije nešto više od dvije sedmice traže od svojih navijača da na utakmice ne dolaze odjeveni kao Arapi.https://cb39699afaa68d10f07ab13de738770e.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.htmlGrupacija iz Saudijske Arabije bila je oduševljena činjenicom da je prva domaća utakmica pod njihovom palicom održana na rasprodanom stadionu, ali ne i svim događajima na njemu.

Naime, brojni gledatelji su se na St. James Parku pojavili odjeveni u tradicionalnu arapsku odjeću kako bi time zahvalili novim vlasnicima što su kupili klub, ali to se čelnicima kluba nije svidjelo.

“Veliki broj navijača na St. James Parku nosio je odjeću kako bi obilježio preuzimanje kluba od investicijskog fonda. Niko od novih vlasnika nije uvrijeđen zbog toga i znaju da je svaki navijač imao pozitivnu namjeru. Međutim, postoji mogućnost da će taj potez biti shvaćen kao nepristojan i da će uvrijediti druge ljude. Svi koji dolaze na stadion, bez obzira na vjeru, mogu doći na stadion u svojim religijskim obilježjima. Uvijek smo podržavali multikulturnu zajednicu i grupe od kojih klub ima veliku podršku”, saopćili su iz kluba.

Inače, Steve Bruce od danas više nije trener Newcastlea. Iako je klub objavio da je do prekida saradnje došlo sporazumno, jasno je kako je to odluka novih vlasnika Newcastlea.

Najpouzdaniji novinar kad su u pitanju transferi igrača i trenera Fabrizio Romano tvrdi da sada postoje dvojica kandidata za klupu Newcastlea – Paulo Fonseca i Lucien Favre.

Shfaq më shumë
//dacmaiss.com/4/3473483