Vizita zyrtare shtetërore në Moskë: Zëvendëskryeministri i Serbisë vendosi lule në varrin e një prej diktatorëve më brutalë në historinë botërore

Zëvendëskryeministri i sanksionuar i Serbisë, Aleksandar Vulin, ndodhet në një vizitë zyrtare disaditore në Moskë.

Vulin e shfrytëzoi këtë vizitë në kryeqytetin rus për të nderuar dhe për të vendosur lule mbi varrin e Joseph Vissarionovich Stalin, një prej diktatorëve më brutalë në historinë botërore.

Meqë ra fjala, Vulin mbërriti në Moskë në krye të delegacionit shtetëror serb.

Kush ishte Stalini?

Gjatë diktaturës së tij të gjatë, nga fundi i viteve 1920 deri në vdekjen e tij në 1953, Jozef Stalini sundoi Bashkimin Sovjetik i padiskutueshëm. Ai ishte mjeshtër i jetës dhe vdekjes. Shumica dërrmuese e politikanëve të sotëm vetëm mund të ëndërrojnë për një pushtet të tillë politik.

Sundimi i Stalinit ishte një kohë me ulje-ngritje të mëdha, arritje të jashtëzakonshme, por edhe krime e spastrime të përgjakshme. Sot, të gjithë historianët relevantë pajtohen se epoka e Stalinit është epoka më e errët e Bashkimit Sovjetik, në të cilën askush nuk do të donte të kthehej. Për një arsye, Stalini mori një dënim historik, domethënë etiketën e një prej sundimtarëve më gjakatarë të të gjitha kohërave.

Vlerësohet se 15 deri në 30 milionë njerëz vdiqën në përndjekje politike gjatë mbretërimit të tij. Numri i saktë, për fat të keq, nuk do të jetë kurrë i mundur të përcaktohet.

Go to TOP