SRB-BIH

Vijesti o koaliciji između AAK-a i VV-a samo još jedna izmišljotina nekih neozbiljnih medija

Poslednjih dana postoje izveštaji o mogućem sporazumu između Pokreta Vetëvendosje Albina Kurtija i Saveza za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, iz kojeg bi ovaj preuzeo poziciju predsednika Skupštine.

Međutim, Pal Lekaj kaže da ne postoji sporazum između dviju stranaka , dodajući da bez ovjere rezultat ne može biti koalicija.

Rekao je da su juče održali sastanak Predsjedništva na kojem su analizirali rezultat posljednjih izbora, naglasivši da u tri sata rasprave nisu razgovarali o potencijalnom sporazumu sa Vetevendosjem.

„Alijansa za budućnost Kosova juče je održala sastanak predsjedništva na kojem smo analizirali rezultate posljednjih izbora. Razgovori u predsjedništvu trajali su više od tri sata i nismo se bavili takvim pitanjem. Vjerujem da tek nakon potvrđivanja izbornog rezultata možemo razgovarati o ovom pitanju. Mislim da se ove rasprave tretiraju u raznim neozbiljnim kolumnama koje proizvode takve dezinformacije “, rekao je Lekaj za Express.

Kaže da su vijesti o koaliciji između AAK-a i VV-a samo još jedna izmišljotina.

Podsjetimo da je AAK na vanrednim izborima 14. februara izašao 4. sa 7,4 posto. Na ovim izborima Haradinaj se kandidirao s ciljem da postane predsjednik.

Nije poznato hoću li popustiti njegovu namjeru za stolicu šefa države, kojoj Vjosa Osmani takođe cilja kao dio VV-ove liste.