Kombëtare

Video/ Ish-luftëtari i UÇK që kultivon frutat e rralla në Dibër

Ish-luftëtar i UÇK-së, Zija Keshi sot është fermeri që kultivon bimë medicinale dhe fruta nga e gjithë bota.

Tokën e tij ai e ka kthyer në një minikopsht botanik. Nga 16 bimë të ndryshme që ka kultivuar, ky frut i vogël që ngjan me boronicën tonë sipas tij është princesha e kësaj fermere.

Fermeri nga Dibra me 8 klasë shkollë është i vetme në Shqipëri që ka certifikuar frutin me origjinë amerikane.

Një tjetër frut i çuditshëm ndodhet në fermën e Zijaut është molla nga Tibeti me emrin Diamanti i Kuq, dhe një tjetër mollë me emrin Ridlove.

Fermeri Zija Keshi, sot nuk kërkon të pasurohet me para, ai thotë që ka ardhur koha që fermerët shqiptarë të pasurojnë tokën me fruta të reja përveç atyre tradicionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.