Kosova ka shumë sportistë në shtetet evropiane dhe luajnë me sukses në degë të ndryshme sportive, një prej tyre është edhe Gabriela Uka.

Emri i saj vazhdon të nenvizohet nga mediat italiane si një storie suksesi ,duke zbuluar perkushtimin dhe peripecite e voglushes dhe prinderve të saj për të arritur deri te ky sukses.

Ajo ka rrembyer shumë medalje në nivel regjional dhe nacional në Itali.

Kosova.info publikon disa pamje të shkëputura nga garata ku Gabriela ka marrë vendin e parë, në garat regjionale në Milano dhe në garat nacionale ne Rimini.