Hi Tech

Vetura e parë fluturuese merr dritën e gjelbër mund të vozitet nëpër rrugë, ja sa kushton

Vetura e parë fluturuese me tri rroba e prodhuar në Holandë, ka marrë dritën e gjelbër që të vozitet nëpër rrugë dhe kap vlerën e 300 mijë eurove.

Bëhet fjalë për PAL-V Liberty që ka marrë dritën e gjelbër nga rregullatori evropian për mjetet motorike, që i dha leje ideatorit holandez që ta regjistroj këtë makineri si një veturë.

Mbi tetë modifikime i janë bërë veturës fluturuese që ta fitojë këtë leje. PAL-V Liberty pritet të fillojë të shitet nga vitit 2022.

Prototipi i këtij mjeti ishte prezantuar dhe kishte fluturuar për herë të parë në vitin 2012 dhe asokohe pritej të ndërtohej në Indi me një kosto prej 300 mijë eurove. Por, pasi që tani është marrë leja, ajo do të prodhohet në Holandë dhe ka kapacitete të zhvillojë shpejtësinë prej 180 kilometra në orë.