SRB-BIH-HR

VESELJI SE SASTAO SA ENGELOM

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji u okviru sastanaka sa poznatim američkim političarima, sastao se danas sa kongresmenom Eliotom Engelom.

Tokom ovog toplog i prijateljskog sastanka, razgovaralo se o bliskoj saradnji između Kosova i SAD, političkim dešavanjima na Kosovu, jačanju međunarodnog subjektiviteta Kosova, američkoj podršci u ovom procesu i evroatlantskoj perspektivi Kosova.

Veselji se zahvalio kongresmenu Engelu na njegovoj dugoj posvećenosti i podršci Kosovu, kao i podršci američkog naroda.

Kongresmen Engel je rekao da će Sjedinjene Države nastaviti da podržavaju Kosovo u svim procesima koji su pred njim i dodao da Evropska unija treba da preduzme brze korake za liberalizaciju viza za građane Kosova i da radi zajedno sa Kosovom u procesu evrointegracija. On je takođe rekao da Srbija treba da prizna nezavisnu i suverenu državu Kosovo.

Na ovom sastanku, predsednik parlamenta Veselji i kongresmen Engel takođe su govorili o inicijativi predsednika Kosova za uverenje o genocidu i zločinima koje je Srbija počinila na Kosovu.

Engel je rekao da kriminalci moraju odgovoriti pravdi za sve zločine počinjene nad civilnim stanovništvom tokom rata na Kosovu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.