Srpski

VESELJI: KURTI DA RAZJASNI STAV O TAKSAMA NA SRPSKU ROBU

Predsednik opozicione Demokratske stranke Kosova (DPK) Kadri Veselji, zatražio je od premijera Aljbina Kurtija, da objasni svoje stavove u vezi sa taksama na srpske i proizvode iz BiH, i poručio mu da bude jasan i da “ne izbegava odgovornost manipulacijama”.

Veselji je na svom Fejsbuk profilu napisao da je rasprava koja se u javnosti vodi o taksama Kurtiju potrebna za manipulisanje, izbegavanje donošenja odluka i odgovornosti, kao i kršenje predizbornih obećanja datog gradjanjima, ali i nedostatka hrabrosti u odlučivanju.

“Ovih dana se ozbiljno problematizuje pitanje taksi i susret Kurtija sa predstavnicima Srbije”, napisao je Veselji i dodao da je reč o predrasudama i standardu koji je Kurti sam sebi postavio.

Veselji kaže da je to način da Kurti “manipuliše i izbegava donošenje odluka”, što, kako kaže, Prištini u ovom trenutku nje potrebno.

Ovakav pristup Kurtija, kaže Veselji, odgovara samo kosovskom premijeru i ne rešava nijedno pitanje od interesa za gradjane.

“Čak i igranje sa zahtevima medjunarodne zajednice koristi da bi ublažio odgovor na zahteve opozicije po pitanju taksi i nastavka dijaloga”, naveo je Veselji i istakao da bi, kako kaže, “premijer trebalo da bude jasan, bez odlaganja i manipulacija.