SRB-BIH-HR

VESELJI: BIZNISI VIŠE NEĆE PLAĆATI PDV NA GRANICI

Kandidat DPK-a za premijera Kadri Veselji je na skupu sa preduzetnicima u Uroševcu rekao da oni igraju nezamenljivu ulogu u stvaranju novih radnih mesta.

Veselji je rekao da će se plaćanje PDV-a prebaciti sa granice u unutrašnjost zemlje, tako da biznisi plaćaju PDV samo kad je roba u rukama potrošača.

“Sa sopstvenom inicijativom, hrabrošću, radom i talentom, preduzetnici svuda na Kosovu su pokretači ekonomskog razvoja. Na sastanku sa stotinama preduzetnika u Uroševcu istakao sam njihovu nezamenljivu ulogu u stvaranju novih radnih mesta.

DPK neće opteretiti biznise novim porezima i neće povećati postojeće poreze. Naprotiv, mi ćemo ponuditi slobodu, podsticaje i eliminisati birokratiju.

Prebacićemo plaćanje PDV-a sa granice u unutrašnjost zemlje, tako da preduzeća plaćaju PDV samo kada je roba u rukama potrošača.

Uvezena roba može da stoji godinama a da se ne proda, tako da ne plaćajući PDV na granici, biznisi mogu uštedeti i uložiti više u širenje poslovanja. Nijedan biznis više neće morati da uzima kredite za plaćanje PDV-a, čime se umanjuju troškovi kamate. # PDK112″, napisao je Veselji na Fejsbuku.