Kosova

Velu e vendosë t’i “çliroj” komunat “e kuqe” për shkak të zgjedhjeve…

Agim Veliu ka vendosur që të marr një vendim, i cili do t’ua mundësonte qytetarëve të komunave ku do të mbahen zgjedhjet e jashtëzakonshme: në Podujevë dhe Mitrovicë të Veriut, shkruan Kosova.info

Ky është njoftimi zyrtar i lëshuar nga ministria:

Njoftim për media Prishtinë, 28 Nëntor Ministri i Ministrisë së Punëve të Brendshme, z.Agim Veliu ka marrë vendim për : Lejimin e lëvizjes hyrje-dalje në të gjitha zonat e ndaluara për qarkullim, për shkak të pandemisë COVID-19 në Republikën e Kosovës, gjatë orarit 19:00 deri në orën 22:00 për votuesit në zgjedhje të jashtëzakonshme për Kryetar Komune në Podujevë dhe në Mitrovicën e Veriut, me qëllim të realizimit të drejtës së tyre për votim.

Liria e lëvizjes sipas pikës 1 të këtij Vendimi lejohet vetëm me datë 29.11.2020, dhe vlen vetëm për ata votues që të drejtën për votim e kanë realizuar pas orës 19:00, sipas rregullave dhe legjislacionit në fuqi. Poashtu, është marrë vendim për lejimin e lëvizjes hyrje-dalje në të gjitha zonat e ndaluara për qarkullim, për shkak të pandemisë COVID-19 në Republikën e Kosovës, gjatë datave 28.11.2020 dhe 29.11.2020 gjatë orarit 19:00 deri në orën 05:00 për stafin esencial të KQZ-së, stafin zgjedhor dhe vëzhguesit e akredituar, me qëllim të kryerjes së detyrave të tyre për përgaditjen finale dhe mbajtjen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme në Komunën e Podujevës dhe Komunën e Mitrovicës së Veriut./Kosova.info/