SRB-BIH

Velika konkurencija za mjesto prvog čovjeka Prizrena

Iako će lokalni izbori na Kosovu biti održani tek u oktobru, nekoliko političara je već objavilo kandidature za gradonačelnike. Najveća konkurencija je za prvog čovjeka Prizrena, prenosi kosova.info.
Prizrenom trenutno upravlja Pokret VETËVENDOSJE, a četiri kandidata već su objavila učešće na lokalnim izborima.

Aktuelni gradonačelnik Prizrena Mytaher Haskuka sinoć je ostavio otvorenu mogućnost da se kandiduje za još jedan mandat.

“Ne mogu ništa da prejudiciram. Postoji još ljudi koji žele da se kandiduju“, rekao je Haskuka.

On ne vidi nikakav problem što je i zastupnica Pokreta VETËVENDOSJE Drita Milaku najavila kandidaturu za gradonačelnicu Prizrena.

“Jako dobra stvar je što u VETËVENDOSJE svaki član slobodno može iskazati lične ambicije i to nije nešto problematično”, izjavio je Haskuka.

Njegova stranačka koleginica Drita Milaku obećala je da će iskreno služiti građanima Prizrena, bez obzira na porijeklo, nacionalnost i vjersku pripadnost.

“Uoči jesenjih lokalnih izbora želim da predstavim svoju kandidaturu za gradonačelnika Prizrena, pred organima Pokreta VETËVENDOSJE i aktivistima. Volim Prizren, svaku ulicu, kvart, svako selo i svaki njegov kutak. Ukoliko mi se pruži prilika da se kandidujem dajem riječ i obećavam da ću se svim svojim bićem posvjetiti radu i da ću pošteno služiti svim građanima Prizrena“, napisala je Milaku .

Drugi kandidat za gradonačelnika Prizrena biće najverovatnije Anton Ćuni iz Demokratskog saveza Kosova.

“Nije isključeno da se kandidujem za gradonačelnika Prizrena. Prerano je za potvrdu, jer moramo da završimo neke interne procese “, rekao je Ćuni.

Istovremeno i zamjenik predsjednika PDK Šaćir Totaj potvrdio je kandidaturu za gradonačelnika Prizrena.

“Mislim da se očekuje samo formalizacija kandidature. Zatim ćemo započeti realizaciju konkretnih planova i predstavljanje programa”, rekao je Totaj.

Kandidat NISMA (partija koja nije prešla prag na centralnim izborima) za gradonačalnika Prizrena ponovo će biti Zafir Beriša.

“Sigurno ću se kandidovati, jer imam moralnu, ljudsku i građansku obavezu prema građanima Prizrena i da ovu gomilu političkih ‘idiota’ pošaljem kući“, izjavio je Beriša.

Na nekoliko poslenjih lokalnih izbora kandidat Saveza za budućnost Kosova za gradonačelnika Prizrena bio je Ljuljezim Kabaši, ali nije poznato da li će ponovo biti u trci za prvog čovjeka ove opštine.

Lokalni izbori na Kosovu održaće se u oktobru ove godine.