Kosova

Vasfije Krasniqi: Ta dëgjoj e gjithë bota çka më ka bërë Serbia në luftë

Ish presidentja e Kosovës Atifete Jahjaga thotë se angazhimi i vazhdueshëm amerikan është i domosdoshme në Kosovë dhe mbarë rajonin për të vendosur drejtësinë e vonuar, 20 vjet pas luftës.

Gjatë një seance dëgjimore në Komisionin e Dhomës së Përfaqësuesve për politikën e jashtme, zonja Jahjaga u kërkoi ligjvënësve amerikanë krijimin e një gjykate speciale që do të merrej ekskluzivisht me hetimin e krimeve të luftës të bëra nga ana e Serbisë ndaj Kosovës.

Kolegia Rudina Dervishi bisedoi me presidenten Jahjaga dhe zonjën Vasfije Krasniqi Goodman, e mbijetuar e dhunës seksuale gjatë luftës, dhe përgatiti materialin në vazhdim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.