Kosova

Vasfije Krasniqi: Edhe pas 20 vjetësh, viktimat e dhunës seksuale po dëbohen nga shtëpitë e tyre

E mbijetuara e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë, Vasfije Krasniqi Goodman, ka reaguar ndaj stigmatizimit nga shoqëria dhe familja për femrat që përjetuan dhunën seksuale gjatë luftës.

Krasniqi-Goodman ka thënë se shpesh ka menduar se si do të reagojnë njerëzit e tjerë kur të kuptojnë se çfarë ju ka ndodhur nga kriminelët.

Nëpërmjet një shkrimi në Facebook, ajo u shpreh se ka shpresuar shumë se viktimave do t’ju jepet ndihma e nevojshme.

Krasniqi-Goodman tregoi një rast për të cilin kishte mësuar, ku një grua ishte dëbuar para disa ditësh nga shtëpia bashkë me fëmijët duke mbetur në rrugë.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.