SHKENCË

Vala e të nxehtit: Temperaturat e larta po zgjasin më shumë

Valët e të nxehtit janë bërë më të shpeshta dhe po zgjaten në secilën pjesë të botës.

Në një studim të fundit thuhet se trendi i shpeshtimit të intervaleve të vapës dhe kohëzgjatjes së tyre ka nisur që në vitin 1950.

Në këtë studim thuhet se i nxehti ka dalluar në pjesë të ndryshme të planetit. Ndryshimet më të mëdha janë vërejtur në Mesdhe, Amazonë dhe Azinë Perëndimore, transmeton KOHA.

Këto rajone kanë pësuar goditjen nga i nxehti i madh më shumë sesa jugu i Australisë dhe veriu i Azisë. Studimi gjithashtu ka gjetur se trendi në rritje po vazhdon edhe në numrin e ditëve të nxehtësisë brenda rajoneve, ndërsa i nxehti i madh është më i gjatë sesa në 70 vjetët e fundit.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483