Tjera

“UTAKMICA PROTIV CG NAJVAŽNIJA U ISTORIJI KOSOVSKOG FUDBALA”

Fudbalska reprezentacija Kosova započela je danas pripreme za predstojeće utakmice protiv Gibraltara i Crne Gore. Tim povodom u prostorijama fudbalskog saveza održana je konferencija za medije na kojoj je govorio selektor Bernard Šaland.

Fudbaleri Kosova će najpre u četvrtak na svom terenu odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Gibraltara koja će  po rečima selektora Brenarda Šalanda poslužiti kao odlična priprema za kvalifikacioni meč protiv selekcije Crne Gore.

“Posle meča sa Gibraltarom očekuje nas duel sa Crnom Gorom koji će po mom mišljenju biti najvažniji u istoriji kosovskog fudbala. Pomislićete da sam lud ali utakmica protiv Crne Gore je najvažnija u istoriji fudbala na Kosovu”, istakao je Šaland.

Ono što može da raduje navijače jeste da se u tim posle povrede vraćaju Miljot Rašica i Herolind Šalja. Šaland je govorio i o kvalitetima selekcije Crne Gore istakavši da se radi o izuzetno opasnom protivniku. Crna Gora je porazom od Češke u prošlom kolu izgubila sve šanse da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo, dok bi Kosovo u slučaju pobede zadržalo šansu da se nađe na šampionatu Evrope.

“Crna Gora je vrlo dobra ekipa. Ovaj meč će biti zaista veoma važan. Gledao sam Crnu Goru protiv Češke gde su izgubili sa 3:0. Međutim, taj rezultat ne oslikava stvarno stanje na terenu”, zaključio je Šaland.

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine između Kosova i Crne Gore igra se u ponedeljak od 20:45 na stadionu „Fadilj  Vokri“ u Prištini.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.