SRB-BIH

USKORO NOVE TABLE DUŽ LINIJE KOSOVA SA SRBIJOM

IU narednom periodu Kfor će, angažujući civilnu firmu, zameniti postojeće table duž administrativne linije Kosova sa Srbijom, koji su, kako navode u toj međunarodnoj organizaciji za “Politiku”, u veoma lošem stanju zbog izloženosti vremenskim prilikama.

Portparol Kfora Vinćenco Graso rekao je za “Politiku” da se znakovi menjaju kako bi se izbeglo da pripadnici Kfora i Unmika prekrše sporazum sa Vojskom Srbije tako što bi “slučajno prešli administrativnu liniju razgraničenja”.

On je kazao da je administrativna linija uspostavljena u vojne svrhe i da nema nikakve veze sa zvaničnim sadašnjim ili budućim granicama.

Odgovarajući na navode da su Srbi uplašeni i zbunjeni najavljenim aktivnostima Kfora, Graso je rekao da nema razloga za strah ili zbunjenost.

“Ljudi znaju da mogu da imaju poverenja u Kfor. Zato Kfor i izdaje sopštenja u cilju informisanja i da bi se izbegle bilo kakve spekulacije ili neosnovani strah”, rekao je Graso.

On je kazao da se znakovi sad menjaju jer su postavljeni pre dve decenije, oštećeni su vremenskim uslovima, a neki su uklonjeni.

Dodao je da će biti zamenjeno 70 znakova na više od 20 različitih lokacija.

On je istakao i da ti znakovi nemaju nikakav uticaj niti važenje za građane i da predstavljaju referencu samo za osoblje Kfora i Unmika.

Graso je istakao i da Kfor ne uspostavlja granice, da je nepristrasan i da ne favorizuje nikoga.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.