Bota

Ushtria amerikane përfundon tërheqjen nga Siria verilindore

Shtetet e Bashkuara kanë përfunduar tërheqjen e saj ushtarake në verilindje të Sirisë, duke u vendosur në një pozitë më të qëndrueshme të rreth 600 trupave në pjesën tjetër të vendit pas ripozicionimit dhe zvogëlimit të forcave, tha Sekretari i Mbrojtjes Mark Esper, transmeton kosova.info

Vërejtjet e Esperit në një intervistë për Reuters mund të sinjalizojnë përfundimin e një periudhe trazirash dhe pasigurie përreth pranisë ushtarake amerikane në Siri pas urdhrit fillestar të tërheqjes së Presidentit Donald Trump në tetor. Që atëherë, nivelet e trupave në Siri kanë rënë rreth 40 përqind nga rreth 1.000.

Esper theksoi se ai ruajti aftësinë për të lëvizur brenda dhe jashtë një numri më të vogël të forcave sipas nevojës në Siri. Por ai sugjeroi se numri i trupave do të luhatet rreth 600 për në të ardhmen. “Do të jetë relativisht statike rreth këtij numri. Por nëse shohim që gjërat ndodhin … Mund të flasim pak, “tha Esper për reuters, gjatë një fluturimi nga Samiti i NATO-s në periferi të Londrës, transmeton kosova.info

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.