Life Style - Funny

Ushqimet të cilat forcojnë epshin seksual

Closeup portrait of a happy mature couple together over a background

Peshqit dhe prodhimet e detit do t’ju ndihmojnë të ngritni energjinë tuaj seksuale në nivelin më të lartë, por gjithashtu të përmirësoni pjellorinë.

Në studimin e ri nga Harvardi thuhet se çiftet që hanë ushqim deti gjithashtu kanë më shumë marrëdhënie seksuale.u

Studimet e mëparshme kanë treguar se konsumimi i peshkut me sasi të lartë të omega-3, si salmon dhe ton, kanë një nivel më të lartë të progesteronit në trup, për të përmirësuar cilësinë e spermës dhe të shkurtojnë kohën e nevojshme për shtatzëninë.

Hulumtuesit studiuan 500 çifte në studimin të cilin ata e quajtën “Longitudinal Investigation of Fertility and the Environment”.

Rezultatet treguan se në 92 për qind të çifteve që kanë ngrënë ushqim deti më shumë se dy herë në javë, deri te shtatzënia ka ardhur qysh në vitin e parë. Përveç kësaj, çiftet të cilët kanë ngrënë tetë ose më shumë porcione me ushqim deti gjatë ciklit menstrual, kishin 22 për qind më shpesh marrëdhënie seksuale.

“Një nga gjetjet e çuditshme është se marrja e sasisë së ushqimit të detit për meshkujt është po aq e rëndësishme, si dhe te femrat”, tha Scaffolding Gaskins, një studiues nga Harvardi për “Daily Mail”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.