Bota

Universiteti i Oksfordit: Kërkojmë më shumë kohë për vaksinën kundër COVID-19

Vaksina kandidate për të luftuar koronavirusin, e zhvilluar nga Universiteti i Oksfordit, në bashkëpunim me IRBM dhe Pomezia, ka nevojë për studime të mëtejshme.

Lajmi u dha nga Pascal Sorio, numri një i shoqërisë farmaceutike prodhuese AstraZeneca, që është partnere në këtë projekt. Ky lajm i keq në këtë moment të pandemisë, vjen disa ditë pas shpalljes së rezultateve të testimeve klinike nga Universiteti i Oksford që tregonin se vaksina e tyre prototipe kishte një efektshmëri mbi 90% kundër koronavirusit.