SHËNDETËSIA

Universiteti i Kembrixhit: Koronavirusi nisi që në shtator

Një studim i Universitetit të Kembrixhit hedh dyshime se koronavirusi ka nisur të qarkullojë që në mesin e shtatorit të vitit të shkuar.

Një gjeneticien i këtij universiteti tha se ekziston mundësia që pandemia të mos ketë nisur nga qyteti Wuhan.

Peter Forster po udhëheq një ekip shkencëtarësh në përpjekje për të gjetur burimin e koronavirusit. Qëllimi është që të zbulohet se kush është personi i parë që u infektua.

Të dhënat e siguruara prej tyre thonë se virusi mund të jetë shfaqur mes 13 shtatorit dhe 7 dhjetorit.

Studiuesit kanë zbuluar tre variante të koronavirusit: A, B dhe C. Varianti A gjendet në Kinë, por edhe në SHBA dhe Australi. Në Australi po ashtu gjendet edhe një variant C. Kurse varianti B është ai që gjendet në shumicë në Wuhan dhe në vendet evropiane.

Virusi pëson mutacione në përpjekje për të shmangur sistemet imunitare.