LAJMET

Unë pres presion shtesë nga Shtetet e Bashkuara dhe Evropa

Kryetari i Presidencës së BiH Milorad Dodik pret që Shtetet e Bashkuara dhe Evropa së bashku do të ushtrojnë presion shtesë në BiH, por që asnjë vendim nuk mund të merret pa strukturat lokale dhe përfaqësuesit e ligjshëm të popullit.

“Boshnjakët mund të ëndërrojnë atë që duan dhe kjo nuk është e ndaluar. Sidoqoftë, uroj që Republika Srpska të jetë e pavarur, gjë që është shumë realiste. Unë besoj në realitetin e quajtur Republika Srpska dhe nuk besoj në imagjinatën e quajtur BiH “, tha Dodik.

Ai tha se njerëzit nga SHBA shpesh mund të dëgjohen duke thënë se puna në BiH nuk ka përfunduar dhe se kufijtë janë të caktuar.

“Si mund të thuash që puna nuk ka mbaruar dhe se kufijtë janë të caktuar? Cili është fundi atëherë? Ju dëshironi të na detyroni të futemi në një geto në të cilën Sarajeva do të vendosë gjithçka në dëm të serbëve. Epo, kjo nuk është e mundur “, tha anëtari i Presidencës së BiH.

Sipas mendimit të tij, situata politike në BiH është e tensionuar, sepse Federata e BiH nuk arriti të formonte një qeveri të re edhe pas zgjedhjeve të përgjithshme në 2018.