SRB-BIH-HR

Umrla je jedna od glavnih uloga serije Peaky Blinder

Poznata britanska glumica Helen Mccrory umrla je u 52. godini nakon privatne borbe s rakom, objavili su danas njeni rođaci.

Smrt glavne junakinje popularne serije ‘Peaky Blinders’ potvrdio je njen 14-godišnji suprug, britanski glumac Damian Lewis, koji je u izjavi napisao:

“Tužna sam što mogu objaviti da je nakon herojske borbe s rakom lijepa i veličanstvena žena Helen McCory danas mirno umrla kod kuće, okružena ljubavlju prijatelja i porodice. Umrla je kao i živjela, bez straha. Sretni smo što smo to imali u životu. “Letite do neba i hvala vam.”

Glumica je bila jedna od najomiljenijih zvijezda britanske javnosti s brojnim ulogama na televiziji, u kinu i u pozorištu. Na društvenim mrežama odavale su mu se brojne počasti.

Helen je bila poznata po ulozi tetke Polly u gangsterskoj seriji ‘Peaky Blinders’, kao i po Narcisi Malfoy u seriji Harry Potter.

U pozorištu je osvojila nagradu Richard Burton 1995. za ulogu Lady Macbeth u Šekspirovoj drami.

Helen je bila udana za glumca Damiana Lewisa 2007. godine i imali su dvoje djece zajedno, kćer Manon McCory-Lewis (14) i sina Gullivera (13).

Povodom poznanstva između njih, Helen je ranije rekla: „Nasmijao me i još uvijek nastavlja. “Svi žele da neko u životu voli i bude voljen, ali za nas je to bila samo sreća, kao što se često događa, zar ne?”