SRB-BIH

Ukradeno 148 pasoša u Podujevu

U Podujevu se dogodila teška krađa. Ukradeno je 148 pasoša i novac u iznosu od 3.900 evra u Centru za izdavanje dokumenata i registraciju vozila.

Institucija koja deluje pod ingerencijom Ministarstva unutrašnjih poslova opljačkana je prošle subote, 21. oktobra. Jednoj osobi određen je pritvor od 30 dana u vezi sa ovim slučajem.

Prostorije Centra za izdavanje dokumenata i registraciju vozila u Podujevu pokradene su u subotu prošle nedelje. Ukradeno je 148 pasoša, dok je na prodajnom mestu Pošte i Telekoma Kosova, koje se nalazi unutar objekta, takođe ukradeno 3.900 evra i dopune za telefon.

Iz Kosovske policije u Podujevu rečeno je za RTK da je jedna osoba uhapšena u vezi sa slučajem i da im je tužilac odredio pritvor od 30 dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u pismenom odgovoru potvrdilo da je došlo do krađe u subotu. Ministarstvo je saopštilo da je odneto 148 pasoša, javio je javni servis. Međutim, zvaničnici ministarstva rekli su da su preduzete sve mere predostrožnosti u slučaju da neko pokuša da zloupotrebi pasoše, i da su obavešteni svi organi.

U međuvremenu, podnosiocima zahteva za izdavanje pasoša biće izdati njihovi pasoši bez dodatnog plaćanja. Obezbeđenje ovog objekta vrši jedna privatna kompanija, čiji su radnici te smene suspendovani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.