SRB-BIH-HR

U slučaju ‘Kokain’, Specijalno tužilaštvo tražiće pritvor osumnjičenih

Sedam osoba koje su juče uhapšene u vezi sa zapljenom 400 kilograma kokaina u Lipljanu, odlukom specijalnog tužioca poslano je u pritvor na 48 sati, dok će im danas biti zatražen pritvor. Kontaktiran od stane medija glavni tužilac Specijalnog tužilaštva, Blerim Isufaj, kratko je potvrdio zahtjev za određivanje pritvora.

“Naravno da ćemo tražiti. Da danas “, odgovorio je Isufaj. Sumnja se da su sedmorica uhapšenih bili deo grupe koja je na Kosovu prevozila kokain tržišne vrijednosti oko 20 miliona evra. Policija Kosova juče je pokazala da će se akcija identifikovanja mreže za transport droge na Kosovu nastaviti i da je zaplijenjen niz dokaza koji će se koristiti tokom dalje zakonske procedure.

Količina narkotika od preko 400 kg juče je ušla preko graničnog prelaza Vërmicë na Kosovo. Ta količina, koja je bila sakrivena u kamionu sa određenom količinom pilećeg mesa, zaustavljena je na ulazu u opštinu Lipljan i tada su intervenisale policijske ekipe. Da bi došlo do zapljene 400 kilograma kokaina transport je bio pod mjerama nadzora, dok je prema službenim podacima kokani došao iz Brazila, u Italiju, zatim zaustavljen u luci Drač i zatim na Kosovo.

Policije Italije, Albanije i Kosova, specijalno tužilaštvo Kosova, Specijalni sektor za istragu zločina i korupcije u Albaniji blisko su sarađivali u istrazi slučaja kokaina. Nakon akcije za oduzimanje kokaina, sve navedene institucije održale su konferenciju za novinare na kojoj su otkrile detalje o organizaciji istrage i zapleni narkotika. /Kallxo

Shfaq më shumë
//benoopto.com/4/3473483