SRB-BIH

U Janjevu ukinut karantin

Kada je 19. marta u Janjevu ustanovljeno prisustvo osobe zaražene korona virusom ovo selo je stavljeno pod karantin koji više nije na snazi. Kako se živi u Janjevu posle ukidanja karantina istraživala je naša ekipa.

Nakon što je ukinut karantin, život u Janjevu se normalizuje. Na ulicama je više ljudi, kažu da im ne nedostaju osnovne životne namirnice, a ono što smo mi primetili je da mali broj meštana nosi zaštitne maske i rukavice.

„Namirnica ima, rade dve prodavnice ovde u selu. Nisam siguran da li lekari dolaze pošto živim na drugom kraju, skoro na izlazu iz Janjeva“.

„Nije ni bilo nešto strašno, samo je tako namešteno. Živimo tako. Hvala Bogu, guramo nekako. Snalazimo se, kod drugara, mi se tako ovde pomažemo. Tako smo rođeni. Poštujemo policijski čas, to nas ustvari i čuva“.

„Situacija je sada bolja. Dok smo bili ovih dana u karantinu, bila je katastrofa. Sad je dobro, ima i brašna i hleba. Ima dosta ljudi na ulicama, ne plašimo se da izlazimo“, kažu stanovnici Janjeva.

Kako je tada saopšteno pozitivan slučaj iz Janjeva je muškarac starosti 46 godina koji se 11. marta avionom vratio iz Berlina.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.