SRB-BIH

Trmkoli: Vetëvendosje nije pobijedio, ali LDK je izgubio

Bivša zastupnica LDK, Meljihate Trmkoli, govorila je u emisiji “Prime Time” Kanala 10 o gubitku koji je LDK pretrpeo u opštini Podujevo.
Rekla je da pobjeda Špejtima Bulićija nije problem, čak je ni ne opisuje kao pobjedu VV-a, prenosi Portali.info.

“Istina je da Vetëvendosje nije pobijedilo u Podujevu, ali je LDK izgubio. Časni profesor Fehmi Agani rekao je kad su u to vrijeme socijalisti pobijedili u Albaniji, svi su rekli da su socijalisti pobijedili, izjavio je da socijalisti nisu pobijedili, ali je Salji Beriša izgubio “, rekla je Trmkoli.

Rekla je da se od Špejtima Bulliqija ne očekuju promene, jer je on bio direktor opštine koju je vodio sam LDK.

Trmkoli je rekla da bi ovo trebalo smatrati gubitkom LDK-a, jer je LDK morao učiniti ono što se očekuje, tj. Pobijediti.

Trmkoli kaže da bi Isa Mustafa trebao napustiti LDK

Meljihate Trmkoli izjavila u “Prime Time” na kanalu 10 da bi predsjedavajući LDK Isa Mustafa trebao napustiti predsjedništvo.

“Zapravo, ako Isa ne ode, LDK će nastaviti nastajati. To bi trebali znati svi oni koji vole ovu zemlju, ne samo LDK, već i zemlju uopšte “, izjavila je Trmkoli, prenosi Portali.info.

Između ostalog, Trmkoli je rekla da Vetëvendosje nije pobijedilo u Podujevu, ali je LDK izgubio.

Trmkoli za Meljizu Haradinaj: Uzmite ono što imamo ministri vanjskih poslova

Bivša zastupnica LDK-a, Meljihate Trmkoli, iznjela je u optužbe protiv zvaničnika vladajuće koalicije u “Prime Timeu” na programu 10.

Rekla je da čak i u LDK ima mnogo intelektualaca i ljudi s kapacitetima koji su izostavljeni iz stranke, dok nije štedjela riječi za ministre iz drugih stranaka koje su dio vladajuće koalicije, prenosi Portali.info.

“Prije svega, pogledajte koje ministre vanjskih poslova imamo, to su ministri vanjskih poslova …”, izjavio je Trmkoli.

Rekla je da će LDK nastaviti silazni trend sve do razmišljanja svojih zvaničnika.