Hi Tech

TikTok do ta padisë Shtëpinë e Bardhë! 2 minuta

TikTok po planifikon të padisë administratën Trump, duke kundërshtuar urdhrin ekzekutiv të presidentit që ndalon shërbimin nga Shtetet e Bashkuara.

Aplikacioni për shpërndarjen e videove jashtëzakonisht të popullarizuara me muzikë do të ngrejë padi federale kundër Shtëpisë së Bardhë të martën, thuhet sipas një personi që ishte përfshirë direkt në padinë e ardhshme, por i cili nuk ishte i autorizuar të fliste për kompaninë.

Ai do të paraqitet në Gjykatën e Qarkut të ShBA-së për Qarkun Jugor të Kalifornisë, ku bazohen operacionet amerikane të TikTok, tha ky burim.

NPR ka mësuar se procesi gjyqësor do të argumentojë se veprimi i gjerë i Presidentit Trump është antikushtetues sepse nuk arriti t’i japë kompanisë një shans për t’iu përgjigjur. Ai gjithashtu pretendon se arsyetimi i sigurisë kombëtare të administratës për urdhrin është i pabazë, sipas burimit.

“Ai bazohet në spekulime dhe hamendje të pastra,” tha burimi. “Urdhri nuk ka gjetje faktesh, thjesht përsërit retorikën që ka shkelur në lidhje me Kinën.”

Shtëpia e Bardhë nuk pranoi të komentojë çështjet gjyqësore të pritura, por mbrojti urdhrin ekzekutiv të presidentit.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483