Hi Tech

Telefoni i parë i paraqitur me portën HDMI

Sony ka prezantuar një telefon të ri dhe është një pajisje që nuk e kemi parë më parë.

Çmimi i modelit Sony Xperia Pro është 2,500 dollarë, të cilin ata u përpoqën ta justifikonin me një tipar unik – aftësinë për t’u lidhur përmes kabllos HDMI. Gjegjësisht, Xperia Pro ka pak a shumë të njëjtat karakteristika si Sony Xperia 1 II, telefoni i tyre më i mirë deri më tani, kështu që duket sikur vetëm porti HDMI “vlen” një shtesë prej 1,000 dollarësh, transmeton Telegrafi.

Për të qenë plotësisht i drejtë, Sony Xperia Pro ka pak më shumë RAM dhe hapësirë ​​ruajtje sesa modeli Xperia 1 II, si dhe pajtueshmërinë 5G.

Portat HDMI në telefona nuk janë një koncept i ri. Shumë prodhues kanë eksperimentuar me shtimin e portave të daljes HDMI në fillim të viteve 2010, duke përfshirë Samsung, Nokia, Blackberry dhe madje edhe vetë Sony.

Kjo prirje përfundimisht u ndal, sepse teknologji të tilla si Google Chromecast e bënë më të lehtë transferimin e mediave nga telefoni pa nevojën e kabllove ose portave, raporton porti Ars Technica.

Sony tregon se ky është telefoni i parë që përfshin këtë lloj porti HDMI.

Me këtë model, Sony duket se po “synon” krijuesit e videove, duke sugjeruar që ata të përdorin telefonin e bashkangjitur në kamera si një ekran të drejtpërdrejtë, ose ta përdorin atë drejtpërdrejt për të transmetuar video HD në internet.