Kosova

Tërhiqet projekt-rezoluta e PDK-së për dialog

Memli Krasniqi i PDK-së e ka tërhequr projekt-rezolutën e partisë së tij për dialog.

“Arsyeja ishte për takimin në Ëashington. Ai takim është anuluar dhe nuk është ripërcaktuar të mbahet. Kemi potencialisht edhe një ndryshim të çasjes apo një nivel të përfshirjes së tjetër sa i përket SHBA-së, gjë që do të ndikonte drejtpërdrejt në potencialin e diaologut mes Kosovës dhe Serbisë. Ky proces që ka filluar shumë kohë më parë ka rëndësi dhe peshë të madhe dhe normalisht një shtet serioz e institucione serioze, e para se gjithash Kuvendi i Kosovës, nuk mund të rrijë anash dhe nuk mund të jetë vetëm një vend ku raportohet para dhe pas këtyre vizitave. Ne besojmë se është tepër e domosdoshme të shohim platformën e Qeverisë, propozimet e Qeverisë dhe Kryeministrit e të diskutojmë mundësitë për të ecur para e për të saktësuar dhe përcaktuar rolin final të Kuvendit të Kosovës. Është tepër e domosdoshme që të kemi kohezion politik sa më tepër të jetë e mundshme. Rezoluta që kemi propozuar kishte më tepër karakter teknik sesa politik”, ka thënë ai.

Krasniqi ka thënë se nevoja është të hartohet e dakordohet një rezolutë që harton
“jo vetëm aspektin Teknik, por në detaje edhe çështje që lidhen me platformën, kërkesa dhe pozicionin e Kosovës në këtë aspekt, e deri te vijat e kuqe që nuk mund të shkelen pavarësisht rrjedhës së këtij procesi. Ne e tërheqim draft rezolutën që e propozuam seancën e kaluar. Duhet të ketë rezolutë tjetër më gjithëpërfshirëse që i përfshinë ato që i thashë. E shpreh qëndrimin në emër PDK-së nuk mbështesim rezolutë tjetër, pasi qëndrimi ynë nuk është i njëjtë edhe karshi rezolutës”, ka thënë ai.

//graizoah.com/afu.php?zoneid=3473483