SRB-BIH

Svečlja: Hiljade policajaca uzalud jedva čekaju da otkriju vaš korumpirani zamah

Bivši zamjenik ministra unutarnjih poslova u vladi Kurti, Dželjalj Svečlja, odgovorio je sadašnjem ministru unutarnjih poslova Agimu Veljiuu, nakon što je ovaj optužio Svečlju da pokušava manipulirati javnim mnijenjem o procesu snabdijevanja građana registarskim tablice i ličnim dokumentima.
Veljiu je putem objave na Facebooku rekao da Sveçla tokom svog boravka u ministarstvu [MUP kao zamjenik ministra] nije radio nikakav posao, dodajući da on [Svečlja] mora biti odgovoran za ulazak u sobe za presretanje i sef u kojem su bili dokumenti klasificirano

Veljiuova reakcija uslijedila je nakon optužbi bivšeg zamjenika ministra Svečlje da je ministar Veljiu varao na natječajima za registarske tablice vozila, pozivajući se na izvještaje medija da je kompanija pobijedila na tenderu s trostrukom početnom cijenom.

Svečlja je putem objave na Facebooku odgovorio ministru Veljiuu da “hiljade policajaca jedva čekaju da se otvori put za istragu i otkrivanje vašeg korumpiranog zamaha”.

Cijeli post Svečlje:

“Uzalud im je.

Možete demontirati sve specijalizirane jedinice, ali i policijsku prometnu jedinicu ako ostane, istražit ćemo i saznati s njima.

Hiljade policajaca željno iščekuju priliku da istraže i otkriju vaš korumpirani zamah. LOPOVI U ZATVORU! ”, Napisao je Svečlja.