Bota

Suedia ndalon me ligj pirjen e duhanit në vende publike

Në Suedi duhanpirësit nuk do të lejohen më të ndezin cigare në pjesën e jashtme të lokaleve.

Shteti skandinav kaloi sot një ligj të ri për duhanin për vendet publike.

Këndet publike të lojërave, stacionet e autobusëve dhe ato të trenave tashmë preken nga ligji i ri i ndalimit të duhanit.

Kjo masë do të aplikohet edhe kundër cigareve elektronike.

Autoritetet suedeze të shëndetësisë e shohin këtë masë si një hap të rëndësishëm për mbrojtjen e shëndetit të popullsisë, si dhe reduktimin e rreziqeve nga duhanpirja pasive.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.