SHËNDETËSIA

Strategjia/ Ja pse Gjermania ka shumë pak të vdekur nga koronavirusi

Marrja e masave të shpejta nga Gjermania dhe nisja e testimit masiv, ka bërë që të ketë një numër të vogël vdekjesh, krahasuar me vendet e tjera.

Në një krahasim më Britaninë e Madhe, shifrat dukshëm janë në favor të Gjermanisë.

Shteti gjerman ka bërë 1.7 milionë testime për Covid-19, krahasuar me 398.916 mijë që janë bërë në Britaninë e Madhe.

Përqindja e vdekshmërisë në Gjermani është 2.5 përqind, ndërsa në Britani është 12.8 përqind.

Më poshtë shikoni shifrat e krahasuara mes dy vendeve.

Image

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.