SRB-BIH

Špend Ahmeti: Nove mjere protiv pandemije bez efekta

Gradonačelnik Prištine, Shpend Ahmeti, kritikovao je nove mere koje je preduzela vlada Hoti, jer je rekao da one samo finansijski štete građanima i preduzećima. Ahmeti je ove izjave dao putem svog ‘Facebooka’, dok je rekao da je broj slučajeva jednak od stupanja na snagu novih mjera.

Opština u kojoj Ahmeti upravlja svrstana je u crvenu zonu opasnosti. Građani Prištine imaju pravo da se presele od 19:00 do 05:00.

Cijeli post:

Dvije sedmice nakon mjera da ne biste trebali biti epidemiolog sa spoznajom da logično ne može imati efekta, Covidovi brojevi su isti ili veći nego prije dvije sedmice.

Ono što vlada ne bi smjela učiniti je udvostručiti logičke greške mjera koje obje uzrokuju ekonomsku štetu i nemaju efekta. Treba odabrati brijač koji usporava virus i nadoknađuje gubitke ograničeno vrijeme.

Polovina mjera s nelogičnim granicama uzrokuje ekonomske gubitke, smanjenje broja i lažni osjećaj građana da su sigurni. Polu-gvozdena ruka bez ikakve ruke pomoći smanjuje povjerenje u institucije. Građani i preduzeća i dalje plaćaju poreze i kazne. Oni ispunjavaju svoju obavezu prema državi koja ne ispunjava bilo koju obavezu prema njima.