Kuriozitet

Speci që kushton 23 mijë euro kilogrami (VIDEO)

A do të harxhonit 23 mijë euro për një kilogram speca? Ky çmim marramendës është për specin djegës “Çarapija”, spec i cili rritet në pjesën veriore të Perusë dhe ka një kosto prej 23 mijë eurosh kilogrami.

Ky spec shërbehet vetëm në restorantet luksoze.

Për t’u kultivuar ky lloj speci nevojitet një klimë e përshtatshme tropikale dhe lartësi e madhe mbidetare, shkruan odditycentral.

Kjo perime karakterizohet me një formë të vogël dhe është mjaft djegës.