SPORT

Soriano: Nuk janë fajtor për shkeljet në Fair Play Financiar, janë të pavërteta

Drejtori ekzekutiv i Manchester Cityt, Ferran Soriano, insiston se ata nuk janë fajtorë për shkeljet e Fair Play Financiar të UEFA-s dhe pretendimet janë të pavërteta.

Soriano gjithashtu është i bindur se emri i tyre do të pastrohet në kohë për të luajtur në Ligën e Kampionëve sezonin e ardhshëm.

Ai ka folur për herë të parë qëkur kampionët e Ligës Premier u ndaluan në garën evropiane për dy vjet.

“Epo gjëja më e rëndësishme që duhet të them sot është se pretendimet nuk janë të vërteta. Ato thjesht nuk janë të vërteta”, ka thënë fillimisht Soriano për faqen zyrtare të klubit.

“Pronari nuk ka vendosur para në këtë klub që nuk është deklaruar siç duhet. Ne jemi një klub i qëndrueshëm futbolli, jemi fitimprurës, nuk kemi borxhe, llogaritë tona janë shqyrtuar shumë herë, nga auditorët, nga rregullatorët, nga investitorët dhe kjo është plotësisht e qartë”.

“Ne jemi duke kërkuar një zgjidhje të hershme padyshim përmes një procesi të plotë dhe një procesi të drejtë, kështu që shpresa ime më e mirë është që kjo të përfundojë para fillimit të verës”.

“Gjithçka që kërkojmë është një gjykim i duhur në një organ të pavarur dhe të paanshëm që do të marrë kohën për të parë të gjitha provat dhe t’i shikojë pa paragjykuar”.

“Unë po kërkoj edhe fundin e këtij procesi, ndoshta për të vënë një laps nën këtë ndërmarrje që ne po dëgjojmë gjatë gjithë kohës që çdo gjë që bëjmë, çdo rezultat që marrim bazohet vetëm në para dhe jo në talent dhe përpjekje”.

“100-të njerëzit që punojnë në këtë klub e dinë këtë dhe nuk është e vërtetë se bëhet fjalë për përpjekje dhe talent, kështu që mbase në fund, kjo është një mundësi”, përfundoi drejtori ekzekutiv i klubit. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.