Bota

Snajperët rusë stërviten në -35 gradë

Disa ushtarë snajperë rusë kanë organizuar një seri stërvitjesh në temperaturat e ngrirjes, duke goditur objektiva me distancë të largët dhe duke u fshehur në shtrirjet e borës.

Shërbimi për shtyp i Ministrisë Ruse të Mbrojtjes njoftoi të hënën se stërvitjet rraskapitëse ishin kryer nga snajperë të ushtrisë me qendër në rajonin e Lindjes së Largët të Transbaikal, pothuajse 5,000 km në lindje të Moskës. Si pjesë e lojërave të luftës, snajperët praktikuan gjuajtjen në kufij deri në 1.000 metra në temperatura prej -35 gradë Celsius (-31 Fahrenheit) gjatë gjithë ditës dhe natës.

Ushtrimet kanë për qëllim forcimin e aftësive  së Rusisë për të luftuar një konflikt në Arktikun e ngrirë. Në dhjetor, një strukturë specialiste kërkimore u rihap pranë Moskës për të provuar aftësinë e armëve, për t’i bërë ballë kushteve të vështira të motit dhe temperaturave të ulëta deri në -60 gradë Celsius (-76 Fahrenheit).

Me akullin e detit Arktik që tërhiqet nga viti në vit, kanalet e reja janë hapur për transportin, duke e bërë rajonin një kanal të vlefshëm për tregtinë. Rusia ka vendosur një objektiv që të paktën 80 milion ton mallra të rrjedhin nëpër ujërat e ngrirjes deri në vitin 2024, shkruan RT News, transmeton Express.