Rajoni

Sllovenia mund të nisë të dalë nga izolimi javën e ardhshme

Qeveria sllovene mund të nisë lehtësimin e masave të izolimit, të vendosura për frenimin e përhapjes së koronavirusit, tha kryeministri i Sllovenisë, Janez Jansa.

“Përvojat pozitive na lejojnë të studiojmë dhe planifikojmë lehtësimin e disa kufizimeve, nisur nga e marta e ardhshme, nëse plotësohen disa kushte”, tha Jansa.

Ai tha se fabrikat dhe ofruesit e shërbimeve, që mund të garantojnë sigurinë e punëtorëve dhe konsumatorëve të tyre, mund të jenë ndër të parët që do të rinisin operimet e tyre.

Sllovenia, vend i Bashkimit Evropian që kufizohet me Italinë, ka arritur të frenojë përhapjen e koronavirusit duke ndërmarrë masa të ashpra, shumë shpejt pas paraqitjes së rasteve të para.

Pas futjes në izolim, qytetarët janë ndaluar të udhëtojnë dhe janë detyruar të përdorin maska dhe doreza në dyqanet ushqimore dhe hapësirat tjera publike.

Deri të martën, Sllovenia ka pasur 1,055 raste me koronavirus dhe 36 viktima.