Rajoni

Sllovenia me ashpërsi kundër Serbisë: Nuk po të ftojmë për drekë në Bruksel

Në debatin për projekt raportin për Serbinë, të cilin deputetëve të Këshillit për Politikë të Jashtme ua paraqiti raportuesi për Serbinë, përfaqësuesi ii Liberal demokratëve Ivo Vajgël paralajmëruar numër të amendamentesh në tekst, shkruan gazeta “blic” e Beogradit.

“Autoritetet serbe duhet at dinë se ne këtu nuk i ftojmë në dreka pa para, por ato duhet t’i harmonizohen me standardet dhe vlerat e BE-së, ka theksuar Vajgël, transmeton Koha.net.

Ai ka porositur se ka shumë fusha ku ky harmonizom nuk po bëhet

“Ato janë mediet, drejtësia , lufta kundër krimit të organizuar”, ka thënë Vajgël.

Ai ka theksuar se problem serioz i Serbisë është edhe fakti se nga 2012 atje janë bërë 81 vrasje mafioze nga të cilat vetëm gashtë janë zbardhur.

Ivo Vajgël ka vlerësuar se Serbia ka marrëdhënie të tepruara miqësore me Rusinë, ndërsa edhe liria e mediave është një problem i madh.