SRB-BIH

Slike iz zarazne bolnice, građana koji čekaju!

U bolnici za zarazne bolesti još uvijek postoje nove hospitalizacije osoba zaraženih Covid-19.

Situacija u zaraznoj bolnici i dalje se pogoršava. U posljednja 24 sata bilježi porast hospitaliziranih pacijenata, gdje trenutno u bolnici ima 85 pacijenata, 10 pacijenata je na intenzivnoj terapiji i 4 ih je intubirano, u teškom su stanju.

Nažalost, takođe smo videli porast broja građana koji su izgubili život. Prema Ministarstvu zdravlja trenutno prenosimo virus u zajednicu u nekim općinama u zemlji.

U posljednja 24 sata dva državljana nisu dobila bitku sa bolešću: 70-godišnja žena iz Tirane i 66-godišnji pacijent iz Skadra, sa pratećim bolestima. Ministarstvo zdravstva i socijalne zaštite izrazilo je saučešće porodicama poginulih.

Tokom posljednja 24 sata izvršeno je 585 ispitivanja na osumnjičenima pogođenim COVID19, od kojih je potvrđeno 117 pozitivnih slučajeva.

Zemljopisna raspodjela slučajeva je sljedeća: 41 slučaj u Tirani, 9 slučajeva u Skadru, Kavaja, 7 u Korči, 6 slučajeva u Puki, Lezha, 5 slučajeva u Draču, Kurbinu, 4 slučaja u Kruji, Mirditi, Tropoji, 3 u Fieru, iz dva slučaja u Kolonji, Lushnje, Vlora, Mat, i iz 1 slučaja u Memaliaju, Ura Vajgurore, Pogradec, Kamëz, Berat, Elbasan.

U posljednja 24 sata izliječeno je 68 građana, čime je u 2014. godini izliječen broj ljudi od početka epidemije. U našoj zemlji trenutno je 1462 aktivnih osoba sa COVID19, uglavnom u Tirani, Skadru, Kruji, Draču.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.