Srpski

Skandal: Sa jugoslovenskim zakonima privatizovano zemljište u Gori/ Sud prikriva dokumenta

Poslednjih dana pojavili su se veliki skandali u vezi privatizacije društvenog i privatnog zemljišta u Opštini Dragaš, što se podrazumeva kao organizovani kriminal jednog klana koji još uvek funcioniše pod kišobranom Srbije.

Takozvana opština Gora koja se nalazi u opštini Dragaš sumnjiči se da je zloupotrebljavala dokumenta i pečate Srbije u vezi sa privatizacijom Resteličkih planina. Tu se direktno od stanovnika optužuju, srpske paralelne strukture koje su još uvek funkcionalne u ovom regionu I koje se upravljaju I finansiraju iz Srbije.

Kosova.info je izveštavao ranije da je napravljena pustoš od strane takozvane opštine Gore, zasnovano na činjenicama, i dokumentacji, kao i i izjavama stanovnika ovog područja, međutim očigledno je da je ova sofra još veća. Opština Gore ispada da je imala saradnike iz Osnovnog Suda Prizren ogranak u Dragašu.

Predstavnici iz sela Restelica su izjavili da je ova odvratna pojava počela posle odma rata. Oni optužuju paralelnu opštinu Gora i predstavnike koje su je vodili.

“Oni su falcifikovali i prodavali svojim ljudima, u ovom malom i slikovitom području čineći zločin koji trebaju sprečiti državni organi Kosova”, izjavio je za Kosova.info jedan od svedoka.

Mnoga svedočenja i dokumenta koja potvrđuju manipulacije i krivotvorenje u vezi sa privatizacijom Resteličkih planina i ostalih zona unaokolo, kojima je pomogla i opština Dragaš i Osnovni Sud u Prizrenu ogranak Dragaš. Optužuju se da su na nezakonit način sređivali dokumente po kućama i kafanama.

B.H. se sumnjiči da je manipulisao sa dokumentima u katastarskoj dokumentaciji opštine Dragaš. On se promenio posle i trudio da ispravi ovo, ali problemi su i dalje nerešeni.

Dok je Š.B. bivša uposlenica Osnovnog Suda Prizren ogranak Suda u Dragašu, sumnjiči za manipulaciju nestankom svih dokumenata i rešenja koja potvrđuju da se imovina nemože privatizovati i da je društveno vlasništvo.

Osnovni Sud u Prizrenu ogranak Suda u Dragašu je dao jedan odgovor u vezi sa ovim slučajem.

“Dokumenta su uništena usled jedne poplave i nakon poplave nije ostao nijedan dokument koji je u vezi sa ovim slučajem”.

Ali stanovništvo kaže suprotno. Oni optužuju Š.B da je uništila čitavu dokumentaciju koju je uzela. Ona je bila zaposlena u Sudu i neko je hteo da ispita ovaj slučaj, ona je počinila zločin, zloupotrebom ovlasti i službenog položaja krađom sudske dokumentacije izjavili su aktivisti civilnog društva iz Dragaša.

U čitavom ovom razgovoru ulje na vatru doliva poslanik Adem Hodža i njegovi saradnici. Adem Hodža koji je bio predsednik paralelne opštine Gora od 2013 do 2018 godine. On je posle objavljivanja tekstova nastavio sa propagandom protiv agencije Kosova.info ističući da je ovo medijum koji je anti-muslimanski, zahtevajući od stanovnika da ne daju izjave, jer će oni da oštete odnose sa Srbijom i da če im biti prekinuta sva pomoć tamo.

On je u jednom kratkom saopštenju za nas ukratko izjavio, da nikada nije bio predsednik opštine o kojoj je reč i da nema ništa sa tim tvrdnjama.

“Stoga, isticanje mojeg imena zbog eventualnih neregularnosti ima za cilj diskreditovanje mojeg lika i imena, iz određenih krugova zbog njihovih ličnih interesa,” rekao je Hodža za Kosova.info.

Kosova.info je posle dobjanja ovih informacija, slučaj proslediti Sudu u vezi sa klevetama g. Hodže i njegovih saradnika na adresu Kosova.info.

U narednim tekstovima možete čitati u vezi sa maloverzacijama i krivotvorenjem dokumentacije iz paralelne opštine Gora gde se sumnjiće A.H i R.H na osnovu zakona iz 1993 godine  bivše Jugoslavije, o vraćanju imovine. /Kosova.info/