Kosova

Situatë e tensionuar në Shkup, protestuesit tentojnë ta shpërthejnë kordonin policor

Policia e Maqedonisë i ka ndaluar protestuesit t’i afrohen objektit të Qeverisë.

Organizuesi i protestave Bedri Ajdari, tha se jep afat prej 10 minutave që të vendosin për të tërhequr policinë dhe t’i lejojnë ta ushtrojnë të drejtën tyre demokratike.

“Kërkoj ta lironi rrugën, në mënyrë që të mos eskalojë situata. Kush është përgjegjës për policinë, ka afat prej 10 minutave të vendosë të tërheqë policinë”, tha Ajdari.

Ai i ftoi policët që t’i bashkangjiten protestuesve dhe të mos bëhet mjet i pushtetit.