Bota

Siria po kërkon të tërhiqen të gjitha forcat amerikane dhe turke nga territori i saj

Diplomati i lartë i Sirisë të shtunën kërkoi tërheqjen e menjëhershme të forcave amerikane dhe turke nga vendi dhe tha që qeveria e tij rezervon të drejtën për të mbrojtur territorin e saj në çfarëdo mënyre të nevojshme nëse ato mbeten, shkruan AP.

Vërejtjet e Ministrit të Jashtëm Walid al-Moallem në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara u bënë ndërsa Turqia dhe Shtetet e Bashkuara vazhdojnë përpara me një marrëveshje për të krijuar një zonë të sigurt përgjatë kufirit të Sirisë me Turqinë.

Në frontin politik, ai riafirmoi mbështetjen e qeverisë për komitetin e rënë dakord kohët e fundit për të hartuar një kushtetutë të re për vendin. Siç ka qenë toni i qeverisë që nga fillimi i kryengritjes së 2011 në Siri, ministri i jashtëm mori një vijë të vështirë, duke theksuar se nuk duhet të ketë ndërhyrje nga ndonjë vend ose afati kohor i imponuar në proces. /GazetaExpress

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.