Kosova

Sipas sondazhit të LVV-së: Kurti gëzon mbështetjen e 47.8% të qytetarëve, po të mbaheshin zgjedhjet në qershor do të kishim 56 ulëse në Kuvend

Albin Kurti, candidate for prime minister from the opposition party “Vetevendosje,” addresses his supporters during the closing election campaign rally in Kosovo capital Pristina Friday, June 9, 2017. Kosovars go to the polls on Sunday to choose the new 120-seat parliament that will have to deal with the thorny issue of the border demarcation deal with Montenegro and potential war crimes trials of some of its most senior political leaders. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Lëvizja Vetëvendosje së fundmi ka realizuar një sondazh, ku në pyetjen se nëse zgjedhjet do të mbaheshin në qershor cilin subjekt do ta vontonit, sipas tyre shumicën parlamentare do ta kishte LVV-ja.

Sipas tyre LVV do të kishte 56 ulëse në Kuvend, pasuar nga PDK-ja dhe LDK-ja me nga 18 ulëse, AAK-ja 8 ulëse dhe +20 ulëset e minoriteteve që janë të garantuara me Kushtetutë.

“Kanë mjaftuar vetëm 120 ditë të qeverisë Kurti për ta përmbysur komplet skenën politike në vend. Qytetarët e vendit kanë dëshmuar mbështetjen e fuqishme për qeverinë Kurti dhe vendimet e saj. Në sondazhin e muajit qershor qytetarët kanë shprehur përkrahje të madhe për Lëvizjen VETËVENDOSJE! dhe Albin Kurtin. Në rast se zgjedhjet do të mbaheshin në qershor atëherë Lëvizja VETËVENDOSJE! do të kishte 56 ulëse në Kuvend, ndërkaq si kandidat për Kryeministër Albin Kurti gëzon mbështetjen e 47.8%, të gjithë liderët e tjerë politik së bashku nuk arrijnë këtë përqindje të mbështetjes”, thuhet në njoftimin e LVV-së.Kujtojmë se Albin Kurti ishte zgjedhur kryeministër më 3 shkurt të këtij viti, ku pas 50 ditëve të qeverisjes ai shkarkua nga Kuvendi i Kosovës pas mocionit të iniciuar nga partneri i tij i koalicionit LDK. Kurti e vazhdoi mandatin e tij si kryeministër në detyrë deri më 3 qershor 2020.

Kanë mjaftuar vetëm 120 ditë të qeverisë Kurti për ta përmbysur komplet skenën politike në vend. Qytetarët e vendit kanë…

Posted by Lëvizja VETËVENDOSJE! on Wednesday, July 8, 2020

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.